04 september 2017

Blogg-introduksjon for eSam: Turnusplanlegging

Her kommer Bloggen for det elektroniske klasserommet "TURNUSPLANLEGGING". Det først kurset ble avholdt på Haraldsheim den 28. og 29. august 2017.
Mvh
eSam-teamet





18 kommentarer:

  1. ja, så flott at vi får dette i gang så fort, tusen takk Hans!

    SvarSlett
  2. Vi har nå lagt inn en liste over noe relevant litteratur på linken leseliste. Det er også lagt inn mulighet for å komme med innspill om likt og ulikt i denne bloggen. Her kan man reise spørsmål som andre kan ha gode ideer rundt og slik hjelpe hverandre. Ser vi at det trengs vil Svein Arne kunne gå inn her og gi innspill og veiledning. Ellers er det også flott å legge inn gode ideer og erfaringer en selv har gjort, slik at en kan dele med andre og slik sett være med å løfte hverandre opp. For å bruke bloggen må dere trolig opprette en profil på selve loggen. Det får dere spørsmål om når dere vil begynne å bruke den. Kast dere ut på og prøv, og gi oss innspill dersom det viser seg vanskelig å få til.

    SvarSlett
  3. Vi har nå også lagt en link inne i selve klasserommet til "Hangout" der dere kan koble dere sammen i videokonferanser dere i mellom og der vi også kan gå ut med en innkalling til "videomøte". Dette er nytt og spennende. VI må nå først finne ut hvordan vi kan sette opp en liste over hvem som er med i vårt digitale klasserom, slik at dere alle kan nå hverandre og slik at vi også etter hvert kan kalle inn til konferanse gjennom hangout. Dere ser linken er lagt på plass under linkene på venstre side i klasserommet. Vi kommer tilbake med mer informasjon, men vil dere skal vite at vi jobber aktivt med å utvikle det digitale klasserommet steg for steg. Ellers tusen takk for en hyggelig samling med en fin gjeng på Haraldsheimen i august.

    SvarSlett
  4. Nå holder vi på å registrere en liste med alle som er deltagere i klasserommet. Tenker at vi må ha med navn, arbeidsplass, mobilnummer og gmailadresse. Er det noen som ikke ønsker å stå på en slik liste - vennligst ta kontakt med meg og gi beskjed. Vi ønsker en slik liste slik at alle kan ta kontakt med hverandre og at en lett skal finne de en leter etter. Når lista er klar legger vi den inn i klasserommet og jeg håper vi får det til slik at en ved å trykke på mobilnummer så kan en sende sms og ved å trykke på gmail, så kan en sende mail. Når en er pålogget er man jo det gjennom gmailkontoen og da kan vi skrive i blogg og vi kan koble opp hangoutkonferanser. Kanskje det blir litt utfordringer i begynnelsen, men som med turnus - utfordringer er til for å løses.
    beste hilsen Jan Harald.

    SvarSlett
  5. Hei
    Nå har jeg også kommet inn på blokken.
    Dette blir spennende.

    SvarSlett
    Svar
    1. velkommen med første pålogging i bloggen Svein Arne

      Slett
  6. MANGE VET IKKE DETTE
    Et lite innspill i turnussammenheng. Arbeidsgiver og arbeidstaker kan skriftlig avtale at overtidstimer helt eller delvis skal tas ut i form av arbeidsfri på et avtalt tidspunkt (se Svein Arnes hefte side 41 om §10-6 overtid, punkt 12. Videre på side 112 går det fram av punkt 30 følgende: Dersom arbeidstaker på en avspaseringsdag må ha tilsyn med barnet sitt p.g.a. barnets eller barnepasser sykdom eller egen sykdom anses avspaseringsdagen som avviklet. I praksis betyr dette at dersom en arbeidstaker har avtalt avspasering og blir syk, så vil avspaseringen telle som om den var avspasert. Mange tror at når en blir syk på en dag som er avspasert, så får en den til gode. Slik er det IKKE. Den blir å anse som tapt. Her er det nok mange som tror det motsatte og betaler ut en gang til. Dette er også omtalt i boka «Rettigheter og plikter ved sykdom og svangerskap, fødsel og adopsjon» Hege I Øhrn og Inger Marie Højdal, Kommuneforlaget, august 2013. Det kan være naturlig å tenke at i vårt samfunn blir en slik avspasering erstattet, men sånn er det ikke, selv om mange trolig gir erstatning i disse tilfellene.
    Jan Harald.

    SvarSlett
  7. både "eksamenoppgaver" og oppsett over den turnus en jobbet mye med siste dag av kurset, er nå lagt ut under hjemmeoppgaver. Her finner dere også fasit for oppgavesettet som ble lagt ut. Vær oppmerksom på at noen oppgaver kan ha to svar, det er ikke markert at begge oppgaver er rett. Lurer dere på noe sier dere bare i fra. Ellers tusen takk for hyggelig selskap og trivelig kurs. Vi ser fram til fortsatt å holde kontakten med dere.

    SvarSlett
  8. Har ett spørsmål til Svein Arne:
    Da 1 nyttårsdag i år starter Nyttårsaften/Søndag kl.18, og de ansatte har krav på påfølgende rød dag fri. skal de da ha fri fra kl 15 - 18 nyttårsaften, om de jobber Mandag 31.12.17?
    Hvordan blir dette i forhold til 1 Nyttårsdag som blir på en Søndag?
    Håper på snarlig svar

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei
      Når det gjelder jul- og nyttårsaften er den i år en søndag og derfor en rød dag. Den begynner på lørdag kl.18 og går til søndag kl.22.

      Slett
  9. Hei, har et spørsmål angående oppgave nr. 1 fra sertifiseringskurset.
    Fasit var: Jeg skal ikke ha noe betalt Arbeidsrettens dom(ARD) 30 mai.
    Gjelder dette for alle ansatte uansett om man er fastansatt eller tilkallingsvikar?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei
      Hvis en i full stilling eller deltids ansatt tar en overtidsvakt, men blir syk på denne vakten får vedkommende ingen betaling.
      Arbeidsrettens dom av 31.05.2001.
      Mvh
      Svein Arne Thrana

      Slett
    2. hvordan blir det da med en vikar som brukes regelmessig og blir syk??

      Slett
    3. Hei
      Hvis du har en person som tar tilkallings vakter og en denne personen ikke har vært på jobb de to siste ukene vil vedkommende ikke ha krav på betaling. Er det en vikar / reduser arbeidstid som tar vakten vil vedkommende ha krav på betaling, hvis det ikke er en overtidsvakt.

      Mvh

      Svein Arne Thrana

      Slett
  10. Har ett spørsmål i forbindelse med ikke rullerende turnus på 26 uker, uten plan i bunnen, og ansatte som er i svangerskaps permisjon.
    Om disse personene ikke kommer tilbake på jobb, fra permisjon, den neste perioden som skal planlegges. Og denne perioden går fra 11.12.17 – 10.06.18, som inneholde alle helligdager.Må de da planlegges inn i planen?
    Har de krav på helligdagstillegg når de er ute i svangerskaps permisjon?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei
      De som er ute i svangerskap permisjon skal ha betalt som om de var i arbeid
      Det må derfor lages en arbeidsplan som viser en sannsynlig arbeidsplan som hun ville gått hvis hun var i arbeid.
      Mvh
      Svein Arne Thrana

      Slett
  11. har fått en forespørsel om 14-timers langvakter hver 4. helg vil gi ansatte rett på 33,6 timers uke.
    Må det ikke være helkontinuerlig drift for å utløse 33,6 timers uke?

    Er det slik at tilstrekkelig antall timer søndagsarbeid (uten nattarbeid) gir rett til redusert arbeidstid? Hvor går i så fall grensa?

    SvarSlett
  12. Hei
    Det som er utgangspunktet for 33,6 timers arbeidsuke er at vedkommende arbeidstaker(e) arbeider like mye, dag ,kveld og natt. Utgangspunktet er at hvis 5 i hel stilling dekker hele døgnet og uken rundt, så oppfyller de kravene til 33,6 timers uke.
    Oslo kommune er den neste tariffavtalen som snakker om natt og søndagsarbeid i § 8.2.3 .slik at arbeidstiden for vedkommende omfatter minst minst 539 nattimer per år og 231 timer på søndager. Med nattarbeid forstås i denne forbindelse tidsrommet mellom kl.20.00 og 06.00 og søndags døgnet regnes fra lørdag kl.22.00 til søndag kl.22.00
    Fra 2011 fikk vi tredelt turnus HTA § 4.2.4 om omregnet tid, man da er forutsetningen at de skal jobbe minst 3. hver helg.
    Håper dette var avklarende i forhold til ditt spørsmål.

    Ha en god Jul og Godt Nytt år.

    Mvh

    Svein Arne Thrana

    SvarSlett